Krevety na domácí kari pastě s kokosovým mlékem zpět

Kari pasta:
šalotky2 ksčesnek2 - 3 stroužkyrostlinný olej1 lžíce
kurkuma1 lžičkachilli paprička1/2 - 1 lžičkadrcený římský kmín1/2 lžičk
skořice1/4 lžičkymuškátový květ špetka
Dále budete potřebovat:
kari pasta2 lžícemražené krevetycca 16 kskokosové mléo1 plechovka (450ml)
citronová tráva2 kskoriandr hrstjarní cibulka2 ks
hrubozrnná sůl dle chutiolej dle potřebyústřičná nebo rybí omáčka dle chuti
šalotky 2 ks, česnek 2 - 3 stroužky, rostlinný olej 1 lžíce, kurkuma 1 lžička, chilli paprička 1/2 - 1 lžička, drcený římský kmín 1/2 lžičk, skořice 1/4 lžičky, muškátový květ špetka, kari pasta 2 lžíce, mražené krevety cca 16 ks, kokosové mléo 1 plechovka (450ml), citronová tráva 2 ks, koriandr hrst, jarní cibulka 2 ks, hrubozrnná sůl dle chuti, olej dle potřeby, ústřičná nebo rybí omáčka dle chuti

Příprava

Trocha exotiky ve vaření není na škodu. Toto jídlo si s manželem děláme moc rádi. Není to o velkém množství surovin, ale výsledná Chuť je skvělá. Díky koření je toto jídlo plné chutí a vůní. Velkou výhodu má v tom, že domácí kari pastu můžete použít i na přípravu jiných jídel, ale kombinace právě domácí kari past, krevet a kokosového mléka je pro mě dokonalá.

Nejprve si připravíme domácí kari pastu. Já ji připravuji pomocí mixéru, kdy d nádobky nasekáme nahrubo šalotky, přidáme česnek, chilli papričku, olej a koření (kurkumu, kmín, skořici, muškátový květ) a vše umixujeme dohladka. Vznikne vám konzistence pasty (pokud by byla moc tuhá, tak přidejte ještě trochu oleje). 

Na oleji si nejprve osmahneme z obou stran krevety (pomalu rozmražené), zprudka opečeme a dáme stranou. 

Poté si na stejné pánvi zarestujeme kari pastu, jakmile se nám rozvoní a prohřeje, tak ji zalijeme promíchaným kokosovým mlékem, přidáme 1/4 množství koriandru, celou citronovou trávu (doporučuji ji před přidáním do pánve jakoby naklepat ostrou stranou nože) a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme a necháme prohřát. Nakonec přidáme krevety a zbytek množství čerstvého koriandru, ak aby se krevety prohřály. 

Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

2018-02-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI