Krevety po sečuánsku zpět

Marináda na krevety:
oloupaných krevet200 gsolamyl1 lžícevoda1 lžíce
sůl špetka
Na omáčku:
jarní cibulka (bílá část)2 ksvětší chilli papričku1 kssečuánského pepře špetka
ústřicové omáčky1 lžícesojové omáčky1 lžícesezamový olej1 lžička
rajský protlak1 lžícečesneku1 stroužekstrouhaný zázvor1 malá lžička
víno suché / rýžové víno1 lžičkavoda2-3 lžíce
oloupaných krevet 200 g, solamyl 1 lžíce, voda 1 lžíce, sůl špetka, jarní cibulka (bílá část) 2 ks, větší chilli papričku 1 ks, sečuánského pepře špetka, ústřicové omáčky 1 lžíce, sojové omáčky 1 lžíce, sezamový olej 1 lžička, rajský protlak 1 lžíce, česneku 1 stroužek, strouhaný zázvor 1 malá lžička, víno suché / rýžové víno 1 lžička, voda 2-3 lžíce

Příprava

Tentokrát jsem byla trošku zklamaná, protože jsem sehnala krevetky, nejen mražené, ale dokonce předvařené. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, ale když na ně máte chuť, není co řešit. I tak byly dobré a nezbyla ani jedna. Kdo je milovníkem ostřejších chutí, přijde si na své.

Krevetkám ufikneme ocásky. Solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje, přidáme sečuánský pepř a krevety, které minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, nebo-li pryž. A to nechceme.
Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho. Cibulku, chilli papričku ( feferonku ), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.

2014-11-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI