Ingredience: | |||||
krkovice bez kosti | 500 g | menší cibule | 5 ks | mletá sladká paprika | 2 lžíce |
rajčata | 6 ks | sterilované papriky | 250 g | máslo | dle potřeby |
sůl | špetka |
Co jsem těhotná, tak musím jíst jen ta jídla, která znám. Nemám ani pomyšlení na nové chutě a experimentování, takže se v jídlech vracím do dětství. Promítám si, co jsem měla ráda, když jsem byla malá a je to úžasná nostalgie.
Určitě si všichni pamatujete reklamu s černochem na hotovku Uncle bens, kterou mimochodem stále v obchodech potkáváme. Mamka se tím inspirovala a vymyslela recept, který jsem jako malá milovala, a když jsem vymýšlela, co zase budeme vařit, vzpomněla jsem si na něj a hned jsem mamce volala. Jenže mamka je jedna z těch, které vaří od oka, takže mi jen nadiktovala suroviny a já se s tím poprala po svém.
Nakrájíme si krkovičku na nudličky, orestujeme jí na másle, aby se zatáhla, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut. Mezitím si nakrájíme na drobno cibuli a připravíme si rajčata tak, že je spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Jakmile je maso podušené, ve větším hrnci si rozpustíme kousek másla, na kterém zesklovatíme cibuli. Zesklovatělou cibuli zaprášíme sladkou paprikou, přidáme maso, nakrájená rajčata, zamícháme a podlijeme přibližně 800ml vody. Povaříme 10-15 minut aby rajčata změkla, a mezitím si připravíme sterilovanou papriku, kterou nakrájíme na menší kousky. Jakmile rajčata změknou, přidáme sterilovanou papriku, osolíme podle chuti a povaříme ještě 5 minut. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI