Ingredience: | |||||
krkovice | 4 plátky | tekutý med | 2 lžíce | černé pivo | 8 lžice |
zázvorová šťáva | 2 lžíce | sladká chilli omáčka | 1 lžička | olej | 1 lžíce |
prolisovaný česnek | 2 stroužky | nadrcený barevný pepř | 1 lžíce | středně velké brambory | 8 ks |
olej nebo sádlo | na smažení | sůl | dle chuti |
Když máte naložené maso na grilování a selže počasí, tak i z pánve chutná krkovička velice dobře.
Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.
Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4hodiny do lednice.
Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je na pánvi v troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy.
Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty, nebo jinou zeleninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI