Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku zpět

Ingredience:
krkovice4 silnější plátkyšunka8 plátkůkedlubna3 ks
velká mrkev1 ksvelká cibule1 ksuzený domácí bok nebo anglická slanina200 g
voda200 mlhrubozrnná hořčice na plátky4 lžičkyhrubozrnná hořčice do hotové šťávy2 lžíce
nasekané čerstvé bylinky2 lžíceprolisovaný česnek3 stroužkymáslo (1 cm)1 plátek
sůl dle chutimletý pepř dle chuti
Dále budete potřebovat:
nit na upevnění závitků dle potřeby
krkovice 4 silnější plátky, šunka 8 plátků, kedlubna 3 ks, velká mrkev 1 ks, velká cibule 1 ks, uzený domácí bok nebo anglická slanina 200 g, voda 200 ml, hrubozrnná hořčice na plátky 4 lžičky, hrubozrnná hořčice do hotové šťávy 2 lžíce, nasekané čerstvé bylinky 2 lžíce, prolisovaný česnek 3 stroužky, máslo (1 cm) 1 plátek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nit na upevnění závitků dle potřeby

Příprava

Manžel je hodně masový a tak se alespoň trochu snažím do jídla vsunout i kousek té zeleninky.

Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a kedlubny nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.
Z uzeného boku nakrájíme 4 špalíčky a ze zbytku nakrájíme kostičky, které dáme do rozehřátého papiňáku pustit tuk. Poté je osmažíme do zlatavé barvy a s částí puštěného tuku je odebereme bokem na pozdější využití.
Plátky masa opláchneme, osušíme, po obou stranách naklepeme, vetřeme sůl a pepř.
Každý plátek potřeme hořčicí, poklademe 2plátky šunky a na šunku rozložíme trochu promíchané nastrouhané mrkve s kedlubnem.
Šunku na plátku masa přehneme, aby náplň zůstala uvnitř, položíme špalíček bůčku, maso zavineme do závitku a utáhneme nití.
Do papiňáku na zbytek tuku z uzeného bůčku dáme zrůžovět nakrájenou cibuli. Poté ji odhrneme k okraji hrnce, vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 200ml horké vody, mírně osolíme a zasypeme zbytkem nastrouhané zeleniny.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 30minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme a závitky a část zeleniny odebereme stranou. Zbytek šťávy se zeleninou ponorným mixérem rozmixujeme. Do rozmixované šťávy vrátíme závitky zbavené nití, zbytek odebrané zeleniny, prolisovaný česnek a 2lžíce hrubozrnné hořčice. Přidáme čerstvé bylinky, máslo, promícháme a necháme 3minuty provařit.
Na talíři posypeme osmaženými kostičkami uzeného bůčku.
Na přílohu se hodí brambory, nebo knedlík.

2016-06-16 Hlavní chody

Poznámka

Pokud nekamarádíme s papiňákem, tak závitky můžeme dusit i v obyčejném hrnci. Postup je úplně stejný. Jen maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedlubny pustí hodně šťávy.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI