Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem zpět

Ingredience:
ječné kroupy250 guvařená červená řepa240 gčerstvý kozí sýr100 g
cibule1 ksčesnek2 stroužkyolivový olej dle potřeby
směs sušených bylinek dle chuti
ječné kroupy 250 g, uvařená červená řepa 240 g, čerstvý kozí sýr 100 g, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, olivový olej dle potřeby, směs sušených bylinek dle chuti

Příprava

Pomalu, ale jistě se ze mě stává vegetarián. Vegetariánství jsem se velmi dlouho bránila. Pořád jsem si říkala, že maso se prostě musí jíst a že bez masa nebudu mít dostatek kvalitních bílkovin Čím dál víc mě však přecházela chuť na živočišné produkty. V létě jsem naprosto přirozeně vyřadila tekuté mléčné výrobky typu jogurt, mléko či kefír. Prostě jsem na to už neměla chuť. Léto však skončilo a mně se chuť na zakysané mléčné výrobky nevrátila, ba naopak jsem začala mít problém s masem

K rostoucí nechuti k masu se pak přidaly i etické důvody. Najednou jsem si pod každým kouskem masa začala představovat to dané zvíře. A tak postupně docházelo k tomu, že jsem maso a ryby jedla méně a méně a kdykoliv se teď rozhodnu pro kousek masa, ať už kuřecího či rybího, jezení těchto potravin mi nedělá vůbec dobře. Nejsem z toho absolutně šťastná. Dokonce dochází i k tomu, že mi maso začíná smrdět

Díky studiu výživy člověka, kdy jsem se učila o výživě dle krevních skupin, jsem se usvědčila v tom, že pro moji krevní skupinu nejsou maso ani mléčné produkty vhodné. A tak teď jím převážně vegetariánsky, ačkoliv sem tam maso ochutnám, především když jsem někde na návštěvě a nechci dělat problémy. Nicméně věřím, že časem maso vyloučím úplně a budu se ubírat vegetariánsky či dokonce vegansky. Vyloučení masa s sebou nese však potíže – člověk musí 2x více sledovat, co jí a kolik toho jí. S tím mi pomáhají kalorické tabulky. Zjišťuji díky nim, zda do těla dostávám správný poměr všech živin a je moc fajn pocit, když víte, že maso je nahraditelné!

Dnes pro Vás tedy mám jeden moc dobrý a jednoduchý vegetariánský recept na kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem.

  1. Kroupy namočte alespoň na 3 hodiny do vody.
  2. V té samé vodě kroupy uvařte do měkka. Vodu před vařením osolte.
  3. Cibuli i česnek zbavte slupky a nakrájejte obojí nadrobno.
  4. Řepu nakrájejte na drobné kostky.
  5. Do pánve nalijte olivový olej, a když je rozpálený, orestujte na něm cibuli a česnek.
  6. Když je cibule sklovatá, přidejte nakrájenou řepu a ještě chvíli vše restujte, aby se řepa „ohřála“.
  7. Nyní kroupy smíchejte s řepovou směsí a důkladně promíchejte.
  8. Kozí sýr rozdrobte do řepového kroupota, přidejte sušené bylinky dle chuti a opět důkladně promíchejte.
  9. Podle chuti dosolte.

TIP: Pokud to máte rádi ostřejší, můžete s cibulí a česnekem orestovat i chilli papričku.

2016-03-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI