Kroupoto se žampiony a sosem z pečeného vepřového kolene zpět

Ingredience:
velké kroupy600 gžampiony300 gsádlo1 lžíce
bylinky dle chutisůl dle chutipepř špetka
drcený kmín špetkasušený česnek dle chutivelká cibule1 ks
sos z pečeného vepřového kolene dle chuti
velké kroupy 600 g, žampiony 300 g, sádlo 1 lžíce, bylinky dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, drcený kmín špetka, sušený česnek dle chuti, velká cibule 1 ks, sos z pečeného vepřového kolene dle chuti

Příprava

Jak často se u vás na stole objevují kroupy? Pokud zřídka, připravte si se mnou tento jednoduchý, ale chutný pokrm, který potěší především milovníky hub.

Nejdříve uvaříme kroupy.
Před přípravou kroupy pořádně propláchneme, vložíme do nádoby se studenou vodou a propereme, odcedíme přes cedník a necháme přes noc namočené. Druhý den kroupy ještě jednou propláchneme, osolíme, přidáme nasušené bylinky (není nutné) i s kapkou oleje a vaříme pod poklicí doměkkka (cca po 30 minutách vaření jsou cca dobré) na jídlo. Dál pak po cca 45 minutách už jsou ale rozvařené. Po uvaření necháme asi tak 5 minut dojít a potom odcedíme. Do hlubší misky nasypeme vařené kroupy. Mezitím si na sádle orestujeme jednu  pokrájenou cibuli a přidáme očištěné a orestované plátky žampionů s drceným kmínem. Dál dusíme doměkka, trochu vše zalijeme trochou vývaru a necháme vydusit doměkka. Voňavé houby smícháme s uvařenými kroupami. Podle sebe pak osolíme a opepříme. Nakonec přidáme malinko sosu z pečeného vepřového kolena a vše dál dobře promícháme. Kroupotu to dodá výbornou chuť. Můžeme ještě  dál ochutit podle sebe ještě  pepřem, solí apod.

2015-11-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI