Ingredience: | |||||
sýr DŽIUGAS | 60 g | slanina na kostičky | 150 g | velká červená cibule | 1 ks |
větší vejce | 2 ks | hladká mouka | 60 g | polohrubá mouka | 60 g |
mléko / smetana | 120 ml | jarní cibulka s natí | 1 ks | stroužek česneku | 4 ks |
menší žampiony na plátky | 3 ks | paprika uzená | 1 větší špetka | himalájská sůl | 1 lžička |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | čerstvá pažitka | 1 hrstička |
čerstvá petrželka | 1 hrstička | olej na smažení |
Pokud máte rádi placičky na různé způsoby, tyto vám budou jednoduše chutnat. Buďto je můžete podávat, jako předkr,m lehkou večeři k vychlazenému pivku nebo můžete podávat, jako oběd se zeleninovým salátkem. Třeba takový Coleslaw by byl, jako příloha ideální.
Cibuli a jarní cibulku vložíme do sekáčku, nasekáme cibuli i cibulku na menší kousky.
Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr DŽIUGAS, obě vejce, špetku uzené papriky, bylinkovou sůl, pepř, pokrájenou slaninu, mléko, mouku, petrželku a pažitku. Nakonec vmícháme pokrájené žampiony.
Těsto dobře promícháme.
Pečící papír vložíme na plech, pokapeme olejem a vložíme do rozehřáté troubě. Když je olej rozehřátý, vyjmeme plech a polévkovou lžící uděláme na papíře tenčí placičky, které pak roztáhneme lžící do stran.
Vrátíme plech do trouby a smažíme placičky na 180-200 stupňů z obou stran dozlatova a dokřupava.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI