Krůta na divoko zpět

Ingredience:
krůtí stehna2 ksčesnek nebo domácí česneková pasta dle chutirozmarýn pár snítek
jalovec pár kuličeknové koření pár kuličekbobkový list
chilli dle chutimletý kmín špetkamrkev1 ks
nakládané cibulky několikslanina10 dkgčesnek2 stroužky
červené víno2 dcl
krůtí stehna 2 ks, česnek nebo domácí česneková pasta dle chuti, rozmarýn pár snítek, jalovec pár kuliček, nové koření pár kuliček, bobkový list , chilli dle chuti, mletý kmín špetka, mrkev 1 ks, nakládané cibulky několik, slanina 10 dkg, česnek 2 stroužky, červené víno 2 dcl

Příprava

Pokud jste příznivci krůtího masa, určitě si na tomto receptu pochutnáte. Přidejte trochu kvalitního červeného vína, jalovec a budete "zírat", jaká chuť se z ingrediencí vykouzlí.

Maso si naložíme den předem do marinády. Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky. Druhý den si připravíme pánev a na něm osmahneme slaninu a přidáme stehna. Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme. Pečeme asi hodinku přikryté a pak odkryjeme. Přidáme víno a pečeme odkryté alespoň další půl hodinku. Poté maso vyndáme. Výpek si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme. Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.

2015-04-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI