Krůtí a vepřové řízky pečené v troubě zpět

Ingredience:
vepřová kotleta4 kskrůtí řízky4 kshořčice2 lžíe
vejce3 - 4 ksjemně strouhaný sýr2 lžíceuzená paprika špetka
domácí strouhanka dle potřebyhladká mouka dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chuti
vepřová kotleta 4 ks, krůtí řízky 4 ks, hořčice 2 lžíe, vejce 3 - 4 ks, jemně strouhaný sýr 2 lžíce, uzená paprika špetka, domácí strouhanka dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Řízky jsem tentokrát zkusila připravit netradičně, potřené hořčicí a uzenou paprikou. Byly výborné a opravdu křehké. Navíc jsou pečené v troubě, kdy jsou poté nadýchané a mají všechny zlatou barvu.

Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsí soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Pak je obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, smíchané se strouhaným sýrem. Zprudka opečeme na oleji na pánvi a poté přendáme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým salátem.

2016-09-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI