Ingredience: | |||||
vepřová kotleta | 4 ks | krůtí řízky | 4 ks | hořčice | 2 lžíe |
vejce | 3 - 4 ks | jemně strouhaný sýr | 2 lžíce | uzená paprika | špetka |
domácí strouhanka | dle potřeby | hladká mouka | dle potřeby | olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Řízky jsem tentokrát zkusila připravit netradičně, potřené hořčicí a uzenou paprikou. Byly výborné a opravdu křehké. Navíc jsou pečené v troubě, kdy jsou poté nadýchané a mají všechny zlatou barvu.
Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsí soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Pak je obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, smíchané se strouhaným sýrem. Zprudka opečeme na oleji na pánvi a poté přendáme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI