Ingredience: | |||||
krůtí prsa | 800 g | větší červená řepa | 1 ks | velká cibule | 1 ks |
krájená rajčata | 1 konzerva | jarní cibulka | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
majoránka | 1 lžíce | uzená mletá paprika | 1 lžíce | kmín | 1 lžička |
České Ghíčko | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tak trochu jsem se obávala, co na dnešní oběd řeknou ti moji strávníci. Ale obavy byly zbytečné, malá si mlaskala a ani nedutala a velkej říkal, že to bylo výborný. Tak asi úspěch.
Krůtí maso nakrájíme na velké kostky a zprudka ho orestujeme na ghíčku. Když je maso zatáhlé, vyndáme ho a na výpeku orestujeme cibulku pěkně dozlatova. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky a kostičky červené řepy. Společně ještě chvilku restujeme a pak zalijeme sekanými rajčaty. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, uzenou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme i s masem, přemístíme do pomalého hrnce a podlijeme asi půl hrnkem vody. Necháme pomalit na stupeň LOW asi 8 hodin (přes noc). Ráno vybereme maso a zbytek obsahu rozmixujeme na hladkou omáčku. Můžeme ještě dochutit nebo lehce zahustit, ale není to potřeba. Dobrou chuť!
Dělala jsem sice v pomalém hrnci, ale můžete bez problémů připravit i klasicky. Akorát bych v tom případě asi použila předvařenou nebo předpečenou řepu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI