Ingredience: | |||||
krůtí maso (měla jsem vykostěné spodní stehno) | 500 g | cibule | 1 ks | sádlo | 2 lžíce |
kysané zelí | 400 g | česnek | 2 stroužky | červená paprika | 1 ks |
zelená paprika | 1 ks | mletá sladká paprika | 1 lžíce | víno, vývar nebo voda + gelový bujon | 100 ml |
středně velká brambora | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Krůtí maso na guláš se hodí, víc než myslíte. Zkuste si ho doma také.
Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené, opepřené a na kostky nakrájené maso. Zarestujeme, podlijeme vínem, vývarem nebo vodou, přidáme gelový bujon a dusíme do téměř měkka. Poté přidáme překrájené, eventuelně propláchnete zelí a po cca 10 minutách na větší kostky nakrájené papriky. Dusíme pospolu dalších cca 10 minut. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou bramboru, která nám to celé zahustí. Podle chuti dosolíme a můžeme servírovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI