Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 300 g | kompotované brusinky | 1 lžíce | kompotované borůvky | 1 lžíce |
červené víno | 150 ml | cibule | 1 ks | uzená paprika | 1 čaj. lžička |
sůl | špetka | pepř | špetka | solamyl | 2 čaj. lžičky |
kuřecí bujón | 1 ks | tymián | 3-4 snítky | olivový olej | 1 lžíce |
Příloha: | |||||
tymiánová rýže |
Přemýšlela jsem, jak upravit tradiční recept na játra. Tak jsem si včera doma trošku zaexperimentovala a jsem nadšená chutí omáčky. Doufám, že vám bude chutnat jako nám doma.
Krůtí játra kuchyňsky upravíme a připravíme na marinování ve směsi. Směs si připravíme z uzené papriky, sojové omáčky, soli, pepře a olivového oleje.
Můžete přidat i špetku koření na divoko. Jatýrka ve směsi promneme a necháme 1-1,5 hodiny marinovat v ledničce.
Poté játra vyndáme z marinády zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje, dokud nepustí trošku šťávy. V té chvíli je vyndáváme a udržujeme v teple.
Do výpeku vysypeme najemno nakrájenou cibulku, přihodíme větvičky tymiánu a zamícháme. Je čas napodlití sklenky dobrého červeného vína spolu s kuřecím bujónem. Bujón si rozmíchejte v horké vodě, aby se dokonale rozpustil. Pár minut necháme probublávat a sundáme z plotny. Vezmeme sítko, přes které přecedíme omáčku, kterou ihned vracíme do pánve. přidáme lžíci borůvek a brusinek. Můžete přidat i trošku šťávy z kompotu.
Provaříme a po chvíli ji zahustíme solamylem, smíchaným s vodou. Takto upravenou salsu pak redukujeme do krémové a lesklé konzistence.
Podáváme na ohřátém talíři s tymiánovou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI