Ingredience: | |||||
krůtí játra | 500 g | větší cibule | 2 ks | řepkový olej | dle potřeby |
větší jablko | 1 ks | hlíva | 150 g | naložený zelený pepř | dle chuti |
sojová omáčka nebo gelový bujón na tmavá masa | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
paprika | 1 ks | bramborový škrob | na zahuštění | červené víno na podlití | dle chuti |
Brambory: | |||||
vařené brambory nakrájené na kolečka | dle potřeby | hrubá mořská sůl | dle chuti | rukola nasekaná nadrobno | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | uzená paprika | dle chuti | bylinky | dle chuti |
Játra 100 krát jinak. Využila jsem hlívy, kterou jsem měla doma i jablíčka, co se na mě smálo a bylo hotovo.
Játra kuchyňsky upravíme, na stranách nařízneme, aby se nekroutily. Cibule nakrájíme nadrobno. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, přidáme orestovat játra, dokud nepustí šťávu, zakápneme sojovou omáčkou a zalijeme kuřecím vývarem nebo horkou vodou. Necháme dusit, můžeme přendat i do pekáčku a pod alobalem játra pak dusíme doměkka v troubě. Ke konci dušení, když jsou játra měkká, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, pokrájená kyselejší jablka, naložený zelený pepř a 1 pokrájenou barevnou papriku. Dál dusíme doměkka. Na konci osolíme, dopepříme a podle potřeby zahustíme škrobem, někdy není ani zahuštění potřeba. Podáváme s opečeným bramborem s rukolovým olejem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI