Ingredience: | |||||
krůtí játra | 500 g | 100% pomerančová šťáva | 200 ml | drůbeží vývar nebo voda | 50 ml |
solamyl | 1/2 lžičky | worcesterová omáčka | 2 lžičky | oregano | 1 lžička |
prolisovaný česnek | 2 stroužky | přepuštěné máslo | 2 lžíce | sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Již delší dobu jsem nic nepřidávala,tak dnes jen takovou malou rychlovku.Je to sice z vnitřností,ale jídlo je rychlé a nám chutnalo.
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8minut.
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme česnek, nebo zázvor a necháme 2minuty projít varem.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI