Krůtí játra v pomerančové šťávě zpět

Ingredience:
krůtí játra500 g100% pomerančová šťáva200 mldrůbeží vývar nebo voda50 ml
solamyl1/2 lžičkyworcesterová omáčka2 lžičkyoregano1 lžička
prolisovaný česnek2 stroužkypřepuštěné máslo2 lžícesůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
krůtí játra 500 g, 100% pomerančová šťáva 200 ml, drůbeží vývar nebo voda 50 ml, solamyl 1/2 lžičky, worcesterová omáčka 2 lžičky, oregano 1 lžička, prolisovaný česnek 2 stroužky, přepuštěné máslo 2 lžíce, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Již delší dobu jsem nic nepřidávala,tak dnes jen takovou malou rychlovku.Je to sice z vnitřností,ale jídlo je rychlé a nám chutnalo.

Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme.
V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a oregano a pod pokličkou dusíme slabým varem 8minut.
Poté zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali v chladné tekutině, přidáme česnek, nebo zázvor a necháme 2minuty projít varem.
Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

2016-01-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI