Ingredience: | |||||
mleté krůtí maso | 130 g | oregano | větší špetka | sušený česnek | 1/4 lžičky |
sůl | špetka | olivový olej | 1/2 lžíce | ||
Bramborovo-brokolicové pyré: | |||||
brambory (1 středně velká brambora) | 100 g | brokolice | 100 g | máslo | 1 lžička |
sůl | špetka | ||||
Pečená řepa: | |||||
řepa | 1 větší bulva | olej | 1 lžička | pepř | 1/4 lžičky |
sůl | 1/2 lžičky |
Zdravé chutné karbanátky, které si každý hnedle zamiluje.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. V misce ji promícháme s olejem, solí a pepřem a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 30 minut. Poté troubu vypneme a necháme ještě 5 – 10 minut dojít.
Mleté maso ochutíme oreganem, česnekem a solí. Vytvoříme dva karbanátky o průměru cca 7 cm, které vložíme na rozehřátou, olejem vytřenou pánev. Karbanátky po 2 minutách otočíme. Po dalších dvou minutách podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme 4 minuty.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, ale aby voda nepřesahovala výše. Osolíme a pod pokličkou vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme k nim na růžičky rozebranou brokolici, lehce posolíme a dodusíme doměkka. Tyčovým mixérem vyšleháme kaši, kterou ještě osolíme a přimícháme do ní máslo. Pokud se tekutina vyvařila moc a kaše by byla příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI