Krůtí kostky s cizrnovo-pórkovou omáčkou zpět

Ingredience:
krůtí prsa500 gvětší cibule1 kspórek1 ks
celer3 řapíkyčesnek1 stroužekcizrna1 a 1/2 plechovky
saturejka1 snítkamajoránka špetkaGhíčko dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
krůtí prsa 500 g, větší cibule 1 ks, pórek 1 ks, celer 3 řapíky, česnek 1 stroužek, cizrna 1 a 1/2 plechovky, saturejka 1 snítka, majoránka špetka, Ghíčko dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Postupem času už jsme si všichni zvykli na nezahušťované omáčky nebo ještě lépe řečeno - "samozahušťované". Vůbec nám klasická jíška nechybí, tu si užijeme jednou za čas u babiček a stačí to.

Krůtí maso si nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na lžíci ghíčka osmahneme nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, shrneme jí stranou a přidáme krůtí maso. To necháme zprudka orestovat, aby se zatáhlo. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek, očištěné celerové řapíky, slitou cizrnu a nakrájený nebo prolisovaný česnek. Ještě chvíli společně opékáme a pak podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak, aby bylo maso se zeleninou ponořené. Přidáme lístky saturejky, majoránku, pepř a sůl. Dusíme na mírném plameni, dokud není maso měkké. Pak ho vyjmeme, směs rozmixujeme ponorným mixérem a případně ještě dochutíme. Nakonec maso vrátíme do omáčky a můžeme podávat. Já jsem zvolila jako přílohu bulgur, ale určitě se bude hodit i rýže nebo brambor.

2016-05-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI