Ingredience: | |||||
krůtí stehenní sval bez kosti a kůže | 500 g | klobása | 2 ks | větší cibule | 2 ks |
olej | 1 lžíce | mletá sladká paprika | 1 lžíce | granulovaný česnek | 2 lžíce |
worcesterová omáčka | 4 lžíce | masitá paprika | 1 ks | vývar nebo voda | 200 ml |
voda + lžíce hladké mouky | 100 ml | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
nasekané lístky petržele | dle chuti |
Dnes vám přináším recept na jednoduchou úpravu krůtího masa s klobásou. My jsme si pochutnali a věřím, že i vy si pochutnáte.
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou papriku a česnek, omáčku, olej nakrájené cibule a klobásy.
Vše důkladně rukama promícháme, přiklopíme víkem a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud spěcháme, tak alespoň na 2hodiny.
Poté rozehřejeme troubu na 200°C.
Masitou papriku nakrájíme na větší kusy, přidáme ji k uleženému masu, podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby.
Pečeme na 180°C 60minut. 20minut před koncem přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, promícháme a odkryté dopečeme.
Posypeme petrželkou a podáváme s rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI