Krůtí maso zapečené na pórku, bílé ředkvi, celeru, mrkvi s rýží zpět

Ingredience:
krůtí prsní řízky150 gpórek110 gřapíkatý celer40 g
bílá ředkev1 ksmrkev2 kscizrnová mouka na zahuštění2 lžíce
kmín dle chutisůl dle chutikurkuma špetka
voda na podlití dle potřebyřepkový olej dle potřebykulatozrnná rýže dle potřeby
krůtí prsní řízky 150 g, pórek 110 g, řapíkatý celer 40 g, bílá ředkev 1 ks, mrkev 2 ks, cizrnová mouka na zahuštění 2 lžíce, kmín dle chuti, sůl dle chuti, kurkuma špetka, voda na podlití dle potřeby, řepkový olej dle potřeby, kulatozrnná rýže dle potřeby

Příprava

Dnes jsem si to v kuchyni trošku zkomplikovala. Pro manžela a pro mě jsem upekla květák v pikantní hrašce a našemu malému strávníčkovi jsem se rozhodla připravit omáčku a zeleninové mickey mause. Sporák téměř plný a při pohledu z okna ven, kde svítilo sluníčko, se mi vážně nechtělo trávit čas u vaření, a tak jsem se rozhodla pro rychlou akci v troubě.

Do zapékací mísy dáme pokrájenou zeleninu, přidáme maso, sůl, kmín, olej, podlijeme vodou, ve které jsme si rozkvrdlali cizrnovou mouku a důkladně vše společně zamícháme. Pečeme přiklopené na 200°C do změknutí masa a zeleniny. Podáváme s libovolnou přílohou, já dnes zvolila kulatozrnnou rýži.

2016-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI