Krůtí mletá roláda s čedarem, plněná vejci zpět

Ingredience:
mleté krůtí maso600 gsůl dle chutipepř dle chuti
strouhaný čedar200 guzená paprika dle chutinať z jarní cibulky dle potřeby
strouhanka dle potřebymléko dle potřebyvejce uvařená natvrdo2 - 3 ks
mleté krůtí maso 600 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhaný čedar 200 g, uzená paprika dle chuti, nať z jarní cibulky dle potřeby, strouhanka dle potřeby, mléko dle potřeby, vejce uvařená natvrdo 2 - 3 ks

Příprava

Výborné jsou kuřecí nebo krůtí řízečky z mletého masa a strouhaného sýru, ale tentokrát jsem zkusila na tento způsob i roládu, která byla opravdu výborná. Navíc jsem ji pekl v alobalu, takže kdo má rád maso bez tuku, doporučuji.

Krůtí mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, solí, uzenou paprikou, pepřem a mlékem a dáme přes noc do lednice. Druhý den maso smícháme podle potřeby se strouhankou. Připravíme si uvařená vejce natvrdo. Z masa si uděláme velký plát, který poklademe za sebou vejci, posypeme natí z jarní cibulky a pomocí alobalu zavineme v roládu. Vložíme ji do pekáčku, přilijeme trochu vody a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Po této době odstraníme alobal a pečeme dál dozlatova ještě cca 20 minut. Do pekáčku přidáme pokrájenou jarní cibulku (můžeme přidat i máslo), ale není nutné. Podáváme například s bramborovou kaší.

2017-04-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI