Ingredience: | |||||
mleté krůtí maso | 600 g | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
strouhaný čedar | 200 g | uzená paprika | dle chuti | nať z jarní cibulky | dle potřeby |
strouhanka | dle potřeby | mléko | dle potřeby | vejce uvařená natvrdo | 2 - 3 ks |
Výborné jsou kuřecí nebo krůtí řízečky z mletého masa a strouhaného sýru, ale tentokrát jsem zkusila na tento způsob i roládu, která byla opravdu výborná. Navíc jsem ji pekl v alobalu, takže kdo má rád maso bez tuku, doporučuji.
Krůtí mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, solí, uzenou paprikou, pepřem a mlékem a dáme přes noc do lednice. Druhý den maso smícháme podle potřeby se strouhankou. Připravíme si uvařená vejce natvrdo. Z masa si uděláme velký plát, který poklademe za sebou vejci, posypeme natí z jarní cibulky a pomocí alobalu zavineme v roládu. Vložíme ji do pekáčku, přilijeme trochu vody a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Po této době odstraníme alobal a pečeme dál dozlatova ještě cca 20 minut. Do pekáčku přidáme pokrájenou jarní cibulku (můžeme přidat i máslo), ale není nutné. Podáváme například s bramborovou kaší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI