Ingredience: | |||||
krůtí maso | 650 g | cibule | 1 ks | střední mrkev | 4 - 5 ks |
bobkový list | 3 ks | tymián | 3 snítk | saturejka | 2 - 3 snítky |
bílé suché víno | 100 ml | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | vývar | dle potřeby | ||
Noky: | |||||
střední brambroy | 4 ks | hrubá mouka | 130 g | polenta | 50 g |
vejce | 1 ks | muškátový ořech | 1/4 lžičky | ricotta | 110 g |
sůl | dle chuti |
Dnes jsem do naší kuchyně zařadila novou bylinku, a to saturejku. Nechala jsem se inspirovat receptem, u kterého mě právě kombinace bylinek zaujala. Ráda zkouším nové chutě a saturejka mi tuto možnost nabídla. K této bylince jsme zvolila jemné krůtí maso, i když v původním receptu byl králík. Jsem ráda, že jsem tuto bylinku objevila a určitě ji zařadím do naší kuchyně.
V hrnci si na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku. Mezitím si nakrájíme krůtí maso na kostičky či nudličky a osolíme. Maso přidáme k cibulce a zatáhneme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a opékáme, až mrkev bude mít zlatavou barvu. Mírně osolíme, opepříme a přidáme bobkový list a podlijeme trochou vývaru a dusíme cca 20 minut.
Poté přidáme tymián a saturejku a přilijeme zbytek vývaru, tak aby bylo maso i zelenina ponořeny tak akorát. Vaříme do změknutí masa. Ke konci vlijeme víno a necháme provařit.
Podáváme s bramborovo-ricottovými noky.
Noky si připravíme tak, že uvaříme brambory ve slupce do měkka. Necháme vychladnout, oloupeme. Nastrouháme nebo protlačíme přes cedník. Přidáme ostatní suroviny (vejce, hrubou mouku, polentu, ricottu, sůl, muškátový ořech) a vytvoříme těsto, že kterého si vyválíme středně tenký váleček a nožem ukrajujeme noky. Vaříme v osolené, vroucí vodě než noky vyplavou, poté vyndáme a podáváme jako přílohu.
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI