Krůtí nakládaná masová směs v povidlech a medu se zeleninou a rýží zpět

Ingredience:
krůtí prsní řízky4 - 5 ksmed1,5 lžícešvestková povidla2 lžíce
lahůdková červená paprika Grešík dle chutičesnek4 stroužkymletý kmín1/2 lžičky
dle chutisůlČeské Ghíčko Bio dle potřebypórek1/4 ks
bílá cibule1 ksmrkev2 kshrášek2 - 3 hrsti
rýže dle potřebytamari - sojová fermentovaná omáčka dle chutipórek dle chuti
sezamová semínka dle chuti
krůtí prsní řízky 4 - 5 ks, med 1,5 lžíce, švestková povidla 2 lžíce, lahůdková červená paprika Grešík dle chuti, česnek 4 stroužky, mletý kmín 1/2 lžičky, dle chutisůl, České Ghíčko Bio dle potřeby, pórek 1/4 ks, bílá cibule 1 ks, mrkev 2 ks, hrášek 2 - 3 hrsti, rýže dle potřeby, tamari - sojová fermentovaná omáčka dle chuti, pórek dle chuti, sezamová semínka dle chuti

Příprava

Mlsná, mlsná, mlsná, krásné počasí a to prostě láká ke grilovačce.

Včera jsme grilovali a dnes se recyklovalo. Včera jsme si debužírovali, grilovali jsme krůtí masíčko naložené v medu, švestkových povidlech, červené paprice, česneku, kmínu a soli. Podávali jsme s opečenými bramborami na tymiánu. Jelikož jsme si nacpali pupky k prasknutí a už nebylo místo, schovali jsme si naložené maso na druhý den. Naložené maso jsem restovala na Ghí, dala do kastrůlku a přiklopila poklicí. Na výpeku jsem orestovala pórek, cibuli a následně již jen přidala uvařenou mrkev a hrášek v páře. Vrátila jsem zpět maso, dochutila červenou paprikou, dosolila a přimíchala vařenou rýži. Pro dospělé jsem navíc přidala do směsi Tamari a na olivovém oleji opečený pórek a sezamové semínko. Luxusní, rychlá pochoutka, která potěší velké i malé.

2017-03-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI