Ingredience: | |||||
krůtí prsní řízky | 4 - 5 ks | med | 1,5 lžíce | švestková povidla | 2 lžíce |
lahůdková červená paprika Grešík | dle chuti | česnek | 4 stroužky | mletý kmín | 1/2 lžičky |
dle chutisůl | České Ghíčko Bio | dle potřeby | pórek | 1/4 ks | |
bílá cibule | 1 ks | mrkev | 2 ks | hrášek | 2 - 3 hrsti |
rýže | dle potřeby | tamari - sojová fermentovaná omáčka | dle chuti | pórek | dle chuti |
sezamová semínka | dle chuti |
Mlsná, mlsná, mlsná, krásné počasí a to prostě láká ke grilovačce.
Včera jsme grilovali a dnes se recyklovalo. Včera jsme si debužírovali, grilovali jsme krůtí masíčko naložené v medu, švestkových povidlech, červené paprice, česneku, kmínu a soli. Podávali jsme s opečenými bramborami na tymiánu. Jelikož jsme si nacpali pupky k prasknutí a už nebylo místo, schovali jsme si naložené maso na druhý den. Naložené maso jsem restovala na Ghí, dala do kastrůlku a přiklopila poklicí. Na výpeku jsem orestovala pórek, cibuli a následně již jen přidala uvařenou mrkev a hrášek v páře. Vrátila jsem zpět maso, dochutila červenou paprikou, dosolila a přimíchala vařenou rýži. Pro dospělé jsem navíc přidala do směsi Tamari a na olivovém oleji opečený pórek a sezamové semínko. Luxusní, rychlá pochoutka, která potěší velké i malé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI