Ingredience: | |||||
krůtí stehenní plátek bez kůže | 150 g | brambory | 250 g | brokolice | 150 g |
vejce | 1 ks | šalotka | 1/2 ks | mrkev | 1 ks |
řapíkatý celer | 1 ks | med | 1 lžička | jahodový džem | 1 lžička |
extra panenský olivový olej | trochu | červené víno | 1 dcl | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Brokolice by ve vyváženém jídelníčku neměla chybět.
Uvaříme si oloupané brambory a brokolici necháme spařit v mírně osolené vodě. Připravíme si krůtí plátek, který osolíme, opepříme a opečeme jej zprudka na rozpálené pánvi z každé strany přibližně 3-5 minut. Maso dáme stranou a do té samé pánve přidáme na drobno nakrájenou zeleninu společně se šalotkou a restujeme do zlatova. Přidáme med, džem, necháme lehce zkaramelizovat a podlijeme červeným vínem. Poté, co se vypaří alkohol, vrátíme maso zpět do pánve a na mírném plameni jej necháme odpočívat společně se zeleninou a vinnou redukcí. Mezitím si připravíme uvařené brambory s brokolicí, které na pánvi zamícháme společně s vejcem a dochutíme. Nyní by mělo být vše připraveno k podávání.
Energické hodnoty:
Sacharidy 70 g
Bíkoviny 45 g
Tuky 20 g
Během týdne většinu mých jídel tvoří drůbeží netučné maso, luštěniny nebo ryby, a proto trochu šťavnatější stehenní řízek uvítám vždy s nadšením. Zároveň však zůstanou v mezích a můžu si bez výčitek pochutnat.
Tipy: Pro snížení obsahu tuků využijte k přípravě kuřecí nebo krůtí prsíčka. Brokolice by ve vyváženém jídelníčku neměla chybět. Jedná se o výborný zdroj vitamínu, vápníku a také jsou velmi dobře zdokumentovány její blahodárné účinky v souvislosti s redukcí hmotnosti, proto se opravdu nebojte zařazovat tuto potravinu velmi často do jídelníčku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI