Krůtí řízky marinované a poté smažené zpět

Ingredience:
krůtí stehenní řízky (1ks cca 200g)4 ksčesnek2 stroužkymed2 lžíce
sušený zázvor3/4 lžičkycitronový pepř1/2 lžičkypomeranče (šťáva)2 ks
sůl dle chutistrouhanka na obalenísádlo na smažení
krůtí stehenní řízky (1ks cca 200g) 4 ks, česnek 2 stroužky, med 2 lžíce, sušený zázvor 3/4 lžičky, citronový pepř 1/2 lžičky, pomeranče (šťáva) 2 ks, sůl dle chuti, strouhanka na obalení, sádlo na smažení

Příprava

Není nad pořádný kus masa. A když je masíčko pěkně přes noc naložené v chutné marinádě, pak se na jazyku jen rozplývá.

V uzavíratelné nádobě důkladně prošleháme pomerančovou šťávu společně s medem, zázvorem, pepřem a prolisovaným česnekem. 

Řízky očistíme a propícháme tenderizérem. Vložíme je do nádoby s marinádou, kterou vmasírujeme do řízků. Nádobu uzavřeme a dáme uležet do lednice alespoň na 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

Poté řízky vyjmeme z marinády, lehce osolíme a obalíme ve strouhance.

Smažíme pozvolna v rozehřátém oleji 10 minut z každé strany. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

Na přílohu se hodí různě upravené brambory, bramborový salát nebo pouze čerstvý chleba.

Krůtí řízky můžeme nahradit kuřecími. Pokud nemáme čerstvé pomeranče, můžeme použít 100% kupovanou šťávu.

2018-08-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI