Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | krůtí maso | 250 g | velká cibule | 1 ks |
pórek | 60 g | malá červená paprika | 2 ks | bílá paprika | 1 ks |
lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti | kurkuma | 1/2 lžičky | sůl | dle chuti |
nať jarní cibulky | na ozdobení | voda | dle potřeby | rýže basmati | dle potřeby |
řasa kombu | velikost poštovní známky |
Masové směsi jsou naše oblíbené, většinou je připravuji z kuřecího nebo vepřového masa, ale jelikož jsem měla chuť na změnu, připravila jsem ji tentokrát z krůtího masa.
Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na Ghí společně s nakrájenou cibulí, osolíme, přidáme lahůdkovou papriku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme kurkumu, pokrájené papriky a pórek, promícháme a krátce prohřejeme, nezahušťovala jsem.
Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme natí z jarní cibulky. Rýži propláchneme a dáme vařit společně s řasou kombu. Řasu můžeme ponechat nebo vyjmout, chuť rýže nezmění.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI