Krůtí směs s pórkem, cibulkou, paprikami s basmati rýží a řasou kombu zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykrůtí maso250 gvelká cibule1 ks
pórek60 gmalá červená paprika2 ksbílá paprika1 ks
lahůdková maďarská paprika Grešík dle chutikurkuma1/2 lžičkysůl dle chuti
nať jarní cibulky na ozdobenívoda dle potřebyrýže basmati dle potřeby
řasa kombu velikost poštovní známky
České Ghíčko Bio dle potřeby, krůtí maso 250 g, velká cibule 1 ks, pórek 60 g, malá červená paprika 2 ks, bílá paprika 1 ks, lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti, kurkuma 1/2 lžičky, sůl dle chuti, nať jarní cibulky na ozdobení, voda dle potřeby, rýže basmati dle potřeby, řasa kombu velikost poštovní známky

Příprava

Masové směsi jsou naše oblíbené, většinou je připravuji z kuřecího nebo vepřového masa, ale jelikož jsem měla chuť na změnu, připravila jsem ji tentokrát z krůtího masa.

Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na Ghí společně s nakrájenou cibulí, osolíme, přidáme lahůdkovou papriku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme kurkumu, pokrájené papriky a pórek, promícháme a krátce prohřejeme, nezahušťovala jsem.

Podáváme s rýží basmati, kterou ozdobíme natí z jarní cibulky. Rýži propláchneme a dáme vařit společně s řasou kombu. Řasu můžeme ponechat nebo vyjmout, chuť rýže nezmění.

2016-04-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI