Ingredience: | |||||
krůtí steaky | 2 ks | sůl | špetka | pepř | špetka |
olivový olej | 1 lžíce | ||||
Na salát: | |||||
cherry rajčata | hrstka | variace salátů (čekanka, ledový salát, endivie) | velká hrst | hermelín | 1 ks |
pažitka | hrstička | ||||
Zálivka: | |||||
datlový sirup | 1 lžíce | pomerančová šťáva | 1 lžíce | citronová šťáva | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce | sůl | špetka |
Máte chuť na maso, ale nechcete mít pocit, že jste snědli půl prasátka? Proto tento jednoduchý recept na krůtí steaky v doprovodu voňavého salátu s netradiční zálivkou.
Krůtí prsa nakrájíme na plátky a pěstí poklepeme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpálíme olej a steaky po obou stranách osmahneme.
Mezitím si připravíme salát.
Saláty omyjeme a ručně natrháme na menší kousky.
Rajčátka omyjeme a pokrájíme na čtvrtinky.
Hermelín si nakrájíme na menší trojúhelníčky.
Připravíme si zálivku.
Do misky dáme lžíci datlového sirupu, lžíci olivového oleje, lžíci citronové a pomerančové šťávy, osolíme a důkladně prošleháme metličkou, aby se směs krásně propojila.
Na talíř naservírujeme variace salátů, poklademe rajčátky, zalijeme zálivkou, poté na salát položíme kousky hermelínu a ještě posypeme pažitkou.
Nakonec přidáme steaky a můžeme podávat.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI