Krůtí steaky s variací salátů a datlovo-pomerančovou zálivkou zpět

Ingredience:
krůtí steaky2 kssůl špetkapepř špetka
olivový olej1 lžíce
Na salát:
cherry rajčata hrstkavariace salátů (čekanka, ledový salát, endivie) velká hrsthermelín1 ks
pažitka hrstička
Zálivka:
datlový sirup1 lžícepomerančová šťáva1 lžícecitronová šťáva1 lžíce
olivový olej1 lžícesůl špetka
krůtí steaky 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej 1 lžíce, cherry rajčata hrstka, variace salátů (čekanka, ledový salát, endivie) velká hrst, hermelín 1 ks, pažitka hrstička, datlový sirup 1 lžíce, pomerančová šťáva 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, sůl špetka

Příprava

Máte chuť na maso, ale nechcete mít pocit, že jste snědli půl prasátka? Proto tento jednoduchý recept na krůtí steaky v doprovodu voňavého salátu s netradiční zálivkou.

Krůtí prsa nakrájíme na plátky a pěstí poklepeme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpálíme olej a steaky po obou stranách osmahneme.

Mezitím si připravíme salát. 
Saláty omyjeme a ručně natrháme na menší kousky. 
Rajčátka omyjeme a pokrájíme na čtvrtinky. 
Hermelín si nakrájíme na menší trojúhelníčky. 

Připravíme si zálivku. 
Do misky dáme lžíci datlového sirupu, lžíci olivového oleje, lžíci citronové a pomerančové šťávy, osolíme a důkladně prošleháme metličkou, aby se směs krásně propojila.
Na talíř naservírujeme variace salátů, poklademe rajčátky, zalijeme zálivkou, poté na salát položíme kousky hermelínu a ještě posypeme pažitkou. 
Nakonec přidáme steaky a můžeme podávat.

Doboru chuť!

2015-03-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI