Ingredience: | |||||
krůtí spodní stehna | 2 ks | drcený kmín | 2 lžičky | menší cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti | vývar nebo voda | na podlévání | plátek másla | 2 cm |
Marináda: | |||||
třtinový cukr | 2 lžíce | granulovaný česnek | 1 lžíce | mletá skořice | 1/2 lžičky |
hřebíček | 3 ks | jalovec | 3 ks | šťáva ze 2 pomerančů | dle chuti |
olej | 2 lžíce |
Máte rádi pečená krůtí stehna? Nebojte se zaexperimentovat a vyzkoušejte tuto"klasiku" upéct v chutné marinádě.
V menším kastrůlku necháme mírně zkaramelizovat cukr. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme granulovaný česnek, skořici a v hmoždíři důkladně rozdrcený hřebíček a jalovčinky. Přikryté pokličkou necháme slabým varem vařit 5minut. Nakonec přidáme olej a necháme vystydnout.
Stehna opláchneme, osušíme a dáme do vhodné nádoby. Přes jemné síto na ně přecedíme chladnou marinádu, ještě je malinko v marinádě pootáčíme a dáme přes noc do lednice.
Poté stehna přemístíme do pekáčku s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okmínujeme, přidáme marinádu a podlijeme cca 150ml vývaru.
Přikryté vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme za občasného přelévání a podlévání 90minut. V polovině pečení stehna v pekáčku otočíme a podle potřeby přidáme trošku vývaru.
Pak odstraníme víko a stehna za častého přelévání vpečenou šťávou dopečeme doměkka. Během dopékání po troškách přiléváme vývar, aby bylo stále dost šťávy. Na závěr zjemníme plátkem másla.
Podávala jsem s rýží, kterou jsem promíchala s vypečenou šťávou a nakrájenou natí lahůdkové cibulky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI