Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou a smetanovou omáčkou zpět

Ingredience:
krůtí prsa10 plátkůvařené jedlé kaštany200 gcibule1 ks
celozrnný toastový chleba4 plátkyvejce2 ksmáslo50 g
mléko200 mltymián hrstkapetrželka hrstka
muškátový oříšek špetkasůl dle chutipepř dle chuti
Omáčka:
Ghí1 lžícedrcený kmín1 lžičkasmetana na zjemnění100 ml
sůl dle chutipepř dle chutiinstantní rýžová kaše na zahuštění
krůtí prsa 10 plátků, vařené jedlé kaštany 200 g, cibule 1 ks, celozrnný toastový chleba 4 plátky, vejce 2 ks, máslo 50 g, mléko 200 ml, tymián hrstka, petrželka hrstka, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti, Ghí 1 lžíce, drcený kmín 1 lžička, smetana na zjemnění 100 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, instantní rýžová kaše na zahuštění

Příprava

Kaštany kam se podíváš, aneb stále zpracováváme zásoby od dědečka z chalupy. Mimochodem kaštanová nádivka je prý britská vánoční specialita. Akorát nám k tomu chybí ten jejich obří krocan (smích).

Krůtí prso nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme přes igelitový pytlík. Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme nádivku a to tak, že toastový chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme dva žloutky. Vmícháme také rozdrcené nebo umleté kaštany, jemně krájenou cibuli, bylinky, koření a dostatečně osolíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který na závěr opatrně přidáme ke směsi a lehce promícháme. Každý plátek plníme nádivkovou směsí, stočíme do závitku a převážeme potravinovým provázkem nebo nití. Hotové závitky necháme zprudka zatáhnout ze všech stran na ghíčku. Poté podlijeme vodou/vývarem, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a dusíme do změknutí masa (asi 45 minut). Na závěr závitky vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu a zahustíme podle libosti. Podávala jsem s vařeným bramborem.

2016-10-21 Hlavní chody

Poznámka

Pokud chcete nádivku jen do závitků, stačí jí udělat asi poloviční množství. Já jsem druhou část pekla v muffinových košíčcích na 180 stupňů asi 45 minut.

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI