Ingredience: | |||||
mleté krůtí maso | 500 g | vejce | 1 ks | česnek | 4 stroužky |
sýr Gouda | 10 dkg | rozemleté ovesné vločky | hrstka | máslo | kousek |
šalotka | 1 ks | česnek | 2 stroužky | velká červená rajčata | 2 ks |
sůl | špetka | worcester | dle chuti | bazalka | dle chuti |
voda | 1 hrnek | semolinové těstoviny s medvědím česnekem | 250 g |
Pro řadu z vás jistě nebude tento recept ničím výjimečným, neboť pokrmy z mletého masa jsou v českých rodinách velice populární, ale mně napadlo vyzkoušet to trochu jinak.
Z mletého krůtího masa, soli, pepře, uzené papriky, 1 vejce, česneku, strouhaného sýra a mletých ovesných vloček (na zahuštění) jsem vytvořila kuličky a pekla 30 minut na sucho v troubě. Mezitím jsem si na másle orestovala na drobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku, přidala spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, ochutila solí, kapkou worchesteru, mírně podlila vodou a chvíli podusila. Poté jsem do směsi přidala dle návodu uvařené těstoviny, nasekanou čerstvou bazalku a vše promíchala.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI