Kuřátko pečené na Českém Ghíčku s bramborem a zeleninou zpět

Ingredience:
Bio České Ghíčko dle potřebykuře1 ksmrkev5 ks
hrášek3 hrstikukuřice3 hrstihimalájská růžová sůl dle chuti
koření baby grill dle chutivoda na podlitíbrambory dle potřeby
Bio České Ghíčko dle potřeby, kuře 1 ks, mrkev 5 ks, hrášek 3 hrsti, kukuřice 3 hrsti, himalájská růžová sůl dle chuti, koření baby grill dle chuti, voda na podlití, brambory dle potřeby

Příprava

Když manžel přivezl čerstvé kuřátko a já objevila úžasné České Ghíčko, které si můžeme dopřát všichni bez obav a strachu z mléčné bílkoviny. Polkla jsem mlsnou slinu a pustila se do práce. Konečně si dopřejeme kuřátko na másle a ta chuť.... Óóó kam se hrabe máslo, tohle je prostě poklad, který v naší lednici má vždy svou poličku.

Kuře si omyjeme, nasolíme zevnitř, zvenku, dáme do pekáče, posypeme směsí Baby Grill. Podlijeme vodou a dáme péct na 180°C. Během pečení otočíme. Půl hodinky před koncem pečení, otočíme kůží nahoru, potřeme Českým Ghíčkem, přisypeme zeleninu a přiklopíme, necháme 20 minut, odklopíme a dopečeme kůrku, potřeme opět Českým Ghíčkem. Já pekla 1,5 hodiny než kuřátko odpadávalo od kosti.

Podáváme s uvařeným bramborem.

2016-01-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI