Ingredience: | |||||
Bio České Ghíčko | dle potřeby | kuře | 1 ks | mrkev | 5 ks |
hrášek | 3 hrsti | kukuřice | 3 hrsti | himalájská růžová sůl | dle chuti |
koření baby grill | dle chuti | voda | na podlití | brambory | dle potřeby |
Když manžel přivezl čerstvé kuřátko a já objevila úžasné České Ghíčko, které si můžeme dopřát všichni bez obav a strachu z mléčné bílkoviny. Polkla jsem mlsnou slinu a pustila se do práce. Konečně si dopřejeme kuřátko na másle a ta chuť.... Óóó kam se hrabe máslo, tohle je prostě poklad, který v naší lednici má vždy svou poličku.
Kuře si omyjeme, nasolíme zevnitř, zvenku, dáme do pekáče, posypeme směsí Baby Grill. Podlijeme vodou a dáme péct na 180°C. Během pečení otočíme. Půl hodinky před koncem pečení, otočíme kůží nahoru, potřeme Českým Ghíčkem, přisypeme zeleninu a přiklopíme, necháme 20 minut, odklopíme a dopečeme kůrku, potřeme opět Českým Ghíčkem. Já pekla 1,5 hodiny než kuřátko odpadávalo od kosti.
Podáváme s uvařeným bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI