Ingredience: | |||||
menší kuře nebo 4 kuřecí stehna | 1 ks | klobásová (uzená) paprika | špetka | olej | 1 lžička |
máslo | 1 lžíce | cibule | 1 ks | bylinky (bazalka, tymián) | dle chuti |
koření | dle chuti | ||||
Nádivka: | |||||
toustový chleba | 6 - 8 ks | změklé máslo | 120 g | pokrájená šunka | 100 g |
nasekaná nať jarní cibulky | dle chuti | mléko | na pokropení | sůl | dle chuti |
kari koření | špetka | nasekaný libeček | dle chuti | strouhanka (není nutné) | dle potřeby |
Pečené kuře zase trošku jinak, než dělám běžně. Tentokrát jsem přidala bazalku s tymiánem a navíc upekla ještě šunkovou nádivku.
Z uvedených surovin na nádivku připravíme váleček chutné nádivky. Kuře omyjeme a osušíme. Potřeme solí do kůže i břišní dutiny. Do pekáčku nasypeme pokrájenou cibuli, kápneme olej a vložíme osolené a pokmínované kuře. Kuře pečeme v pekáčku nebo jiné pečící nádobě v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Podléváme vodou nebo vývarem. Po této době přidáme ke kuřátku péci i připravenou chutnou nádivku. Dále podléváme výpekem a pečeme ještě cca 20 minut. Kuře, když začíná zlátnout, vyjmeme z pekáčku a potřeme paprikou rozmíchanou v oleji, díky čemuž pak máme krásně červené kuřátko. Dopečeme ještě dalších 15 minut. Do výpeku přidáme trochu vývaru nebo vody, nalijeme na pánvičku a krátce povaříme s bazalkou a tymiánem. Nádivku i kuře naporcujeme a podáváme s bramborem, který jsme vařili ve slupce a oloupali. Posypeme jarní cibulkou a pokapeme sosem. Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI