Ingredience: | |||||
libovolné kuřecí kousky | 1 kg | cibule | 800 g | kuřecí vývar | trochu |
sladká paprika | 2 lžičky | uzená paprika | 1 lžička | mletý kardamom | 1/2 lžičky |
mletá skořice | 1/2 lžičky | mletý hřebíček | 1/4 lžičky | olivový olej + kousek másla | dle potřeby |
sůl | dle chuti | drcený pepř | špetka |
Tak jo, přiznám to hned na začátku. Za dámu dnes rozhodně nebudu. Tohle jídlo ve mně probouzí nejhlubší zvířecí pudy, kdy se s obrovskou chutí na všechno vrhám rukama a jako barbar hltám sousta téměř bez žvýkání.
V tomto případě nepomůžou ani rady rodičů, kteří mi vždy vštěpovali, že se jídlo dlabe pomalu za řádného poválení v ústech.
Situace je o to horší, že je čtvrtek, den půstu, takže musím se svou porcí počkat až do setmění. Zatím jsem alespoň nakrmila hladové krky svých potomků a několikrát polkla naprázdno.
Cibuli nakrájíme na hrubé proužky, jemně posolíme a na olivovém oleji a másle orestujeme do sklovita. Přihodíme kuřecí kousky, které necháme zatáhnout (lehce orestovat). Přidáme všechna koření a dobře promícháme. Podlijeme trochou vývaru, případně dosolíme a šoupneme do trouby. Při 200 stupních zhruba hodinku pečeme. Během pečení celou směs několikrát promícháme. Nakonec přepneme na gril a necháme pár minutek zprudka opékat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI