Kuře na citrónech a tymiánu zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 kscibule2 ksčesnek4 - 6 stroužků
tymián8 větvičekvelký citron1 ksolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutisuché bílé víno150 ml
olivový olej2 lžícevývar nebo voda300 mlmáslo4 plátky
kuřecí stehna 4 ks, cibule 2 ks, česnek 4 - 6 stroužků, tymián 8 větviček, velký citron 1 ks, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, suché bílé víno 150 ml, olivový olej 2 lžíce, vývar nebo voda 300 ml, máslo 4 plátky

Příprava

Mám moc ráda čerstvé bylinky. Měla jsem tu zbytek tymiánu a přemýšlela, co by se s ním dalo uvařit. Inspiraci jsem našla ve svém oblíbeném magazínu o vaření. Kuře na citrónech a tymiánu se jevilo jako jednoduché a chutné jídlo a bylo tomu opravdu tak. Kuře je krásně šťavnaté, a šťáva, která při pečení vznikne, je plná chuti citrónu a tymiánu.

Kuřecí stehna si mírně osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme a rozdělíme na měsíčky, česnek oloupeme, citron omyjeme a nakrájíme na kolečka. Do velké mísy dáme kuřecí stehna, cibuli, česnek, citrón a přidáme cca dvě lžíce olivového oleje a všechen tymián. Vše promícháme.

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V pekáči si na oleji zatáhneme kuřecí stehna, dáma pak stranou. Opečeme si cibuli, česnek a citrón společně s tymiánem a po chvíli přidáme víno, které chvíli provaříme. Do pekáče poté vrátíme kuřecí stehna, přidáme vodu nebo vývar a na každé stehno dáme plátek másla. Pekáč přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu. Poté na 20 minut pekáč odklopíme a poté dáme ještě 5 minut na gril.

2016-04-05 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI