Kuře na smetaně s paprikou a červenou čočkou s dušenou tarhoňou se šalotkou zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 ksšalotka1,5 kssladká paprika1 - 2 lžíce
sůl dle chutismetana na vaření1 kelímekčervená čočka200 g
vodacca 1 lolej dle potřeby
Tarhoňa:
tarhoňa2 hrnkyšalotka1/2 kssůl dle chuti
olej dle potřeby
kuřecí stehna 4 ks, šalotka 1,5 ks, sladká paprika 1 - 2 lžíce, sůl dle chuti, smetana na vaření 1 kelímek, červená čočka 200 g, voda cca 1 l, olej dle potřeby, tarhoňa 2 hrnky, šalotka 1/2 ks, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Klasická omáčka kuře na paprice patří v naší rodině k tak zvané top pětce omáček. Když vařím oblíbená jídla tak se snažím i čas od času zaexperimentovat a zkusit je trochu jinak. Synovi vůbec nejedou luštěniny a tak jsem je zkusila "propašovat" do jeho oblíbené omáčky a povedlo se. Jako vždy zbaštil celý talíř.

V tlakovém hrnci si na oleji zatáhneme kuřecí stehna, ty pak dáme stranou a osolíme. Na tomtéž oleji si krátce osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, jakmile zezlátne, přisypeme sladkou papriku (je třeba rychle míchat a stáhnout plamen, aby paprika nezhořkla). Poté přilijeme cca 0,5 l vody a vrátíme zpět kuřecí stehna. Dolijeme vodu, tak aby byla stehna ponořená, ale ne více. Dáme vařit a od bodu varu, vaříme 20 minut. Poté opatrně otevřeme tlakový hrnec a vyndáme kuřecí stehna a do omáčky přisypeme červenou čočku. Hrnec opět uzavřeme a čočku vaříme 5 minut. Poté hrnec otevřeme a čočku v omáčce rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přilijeme smetanu na vaření a už v odkrytém hrnci necháme omáčku provařit. Omáčka je díky rozmixované čočce sama o sobě zahuštěná, pokud je třeba ještě dosolíme. Podáváme s dušenou tarhoňou.

Tarhoňa:
Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, poté přidáme tarhoňu a necháme mírně opéct. Poté přilijeme 4 hrnky vody, osolíme a necháme na mírném ohni vařit cca 7-10 minut. Poté z tarhoni slijeme, pokud je třeba, přebytečnou voda a můžeme podávat.

2016-01-20 Hlavní chody

Poznámka

V tlakovém hrnci jsem připravovala kuře na smetaně 30 minut, v případě normálního vaření počítejte cca s hodinkou.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI