Kuře na zázvoru s cibulovými bramborami zpět

Ingredience:
celé kuře1 ksmáslo1/2 kostkysušený česnek1 lžička
mletý zázvor2 lžičkysůl2 lžičky
Na cibulové brambory:
velké brambory7 ksvelká cibule4 ksčesnek6 stroužků
mletý kmín2 lžičkysůl2 lžičkymáslo1/2 kostky
voda na podlití
Šťáva na marinování:
máslo1 kousekmletý zázvor2 lžičkysůl2 lžičky
celé kuře 1 ks, máslo 1/2 kostky, sušený česnek 1 lžička, mletý zázvor 2 lžičky, sůl 2 lžičky, velké brambory 7 ks, velká cibule 4 ks, česnek 6 stroužků, mletý kmín 2 lžičky, sůl 2 lžičky, máslo 1/2 kostky, voda na podlití , máslo 1 kousek, mletý zázvor 2 lžičky, sůl 2 lžičky

Příprava

Zkuste do kuřátka marinovací jehlou napíchat rozpuštěné, ochucené máslo. Maso bude krásně štavnaté.

Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme.
Brambory na silnější kolečka, cibuli na céčka a česnek na tenké plátky. Vše dáme do většího pekáče, zasypeme kmínem, solí a promícháme.
Poté poklademe na plátky nakrájeným máslem a podlijeme cca 50 ml vody.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme česnek, zázvor a sůl a promícháme.
Očistěné kuře přepůlíme a do každé poloviny marinovací jehlou napícháme ochucené máslo.
2 lžičky zázvoru promícháme se 2 lžičkami soli a vetřeme do obou půlek kuřete, které poté položíme na přichystané cibulové brambory.
Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na 180°C pečeme doměkka.
Po 40 minutách troubu zesílíme, maso přelijeme šťávou a dopečeme.
2020-11-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI