Ingredience: | |||||
kuřecí čtvrtky | 2 ks | kysané zelí | 300 g | cibule | 1 ks |
pikantní papriková klobása | 1 nožička | sůl | dle chuti | česnek | 4 stroužky |
sladká mletá paprika | 1 lžička | kmín | 2 lžičky | krupicový cukr | 2 lžičky |
slanina | 100 g | 12% smetana na vaření | 1/2 kelímku | ||
Knedlíky: | |||||
brambory | 600 g | sůl | 2 lžičky | vejce | 1 ks |
hrubá mouka | 200 g |
Pokud jste koupili nebo vám v mražáku zbylo kuřátko, máte tip na nedělní oběd, kde se jen po něm zapráší. Chlupaté knedlíky, jsou jen bonusem k zelíčku.
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka pokrájenou klobásu a na půl nebo kolečka pokrájenou cibuli. Kuřecí čtvrtky osolíme, vetřeme do nich rozetřený česnek a papriku. Dáme do pekáčku a dokola poklademe na plátky pokrájenou slaninu. Zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme na 200 st. 40 minut. Pak odklopíme a pečeme ještě cca 30 minut, abychom získali zlatou a křupavou kůrčičku.
Knedlíky:
Oloupané brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme středně tuhé těsto. Vykrajujeme lžící a v dlaních zakulatíme do tvaru knedlíků. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme od bodu varu cca 7 - 10 min. podle velikosti knedlíků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI