Ředkvičkové rizoto: | |||||
kulatozrnná rýže na rizoto | 300 g | bílé víno | 2 dcl | zeleninový vývar | 1 l |
jarní cibulka (bílá část) | svazek | česnek | 2 stroužky | mascarpone | 200 g |
olivový olej | trochu | ředkvičky | 8 ks | parmazán | dle chuti |
Kuře v marinádě: | |||||
kuře | 4 porce | čerstvý rozmarýn | hrst | olivový olej | 0,5 ml |
šťáva z jednoho pomeranče | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Dnes byl opět den bedýnkové výzvy. V ledničce se nám nebezpečně začaly hromadit ředkvičky. Pomazánku už nikdo nechce, tak jsem musela vymyslet něco jiného...Když se drahý ptal co bude k obědu, tak se na mou odpověď "ředkvičkové rizoto" netvářil příliš nadšeně. Ale ve výsledku si šel ještě přidat. A to jako pochvala stačí.
Rozmarýn nasekejte na jemno a smíchejte s olejem a pomerančovou šťávou. Já si to usnadnila a umixovala ponorným mixerem. Naporcované a osušené kuře dejte do pekáčku a zalijte marinádou. Maso v marinádě pečlivě obalte a lehce osolte a opepřete. Dejte péct do rozehřáté trouby. Ideální je nechat péct pod pokličkou a na posledních cca 10 min odkrýt, ať se na kuřeti udělá krásně zlatá kůžička.
Ve vyšší pánvi, nebo v hrnci rozpalte olivový olej na kterém orestujte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rýži a restujte dokud se každé zrníčko neobalí olejem a jakoby nezesklovatí. Rýži zalijte bílým vínem a nechte dvě minuty vyvařit alkohol. Poté přilijte zeleninový vývar tak aby byla tekutina tak 1 cm nad rýží. Vařte přibližně 20 min na mírném plameni a postupně přilévejte vývar dle potřeby. V momentě kdy je rýže jakoby na skus, nesmí být rozvařená, stáhněte pánev z plotny a přimíchejte mascarpone. Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte ředkvičky nakrájené na kolečka. Ředkvičky boudou žárem jakoby průhledné a ztratí typickou štiplavou chuť. Orestované ředkvičky přimíchejte do rizota a podávejte s lehce posypané parmazánem a jarní cibulkou nebo pažitkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI