Ingredience: | |||||
vykostěné kuřecí maso | 600 g | olej | 2 lžíce | střední cibule | 1 ks |
loupaná rajčata | 400 g | červená čočka | 50 g (4 lžíce) | drůbeží vývar | 250 ml |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | petrželka | k podávání |
Máte chuť na něco rychlého, zdravého a dobrého? Zkuste tohle dušené kuřecí. Přípravy příliš nepotřebuje, není zahuštěné ani gramem mouky (ale červenou čočkou, kterou v tomhle jídle sní i syn, který čočku normálně odmítá). Když jsem ho zkusila prvně, bylo mi jasné, že se zařadí mezi stálice "obědových rychlovek". Zapatláte jen jednu pánev a během dušení si v klidu stihnete připravit i přílohu.
Maso naporcujeme na větší kostky, osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme.
Cibuli si nakrájíme na drobno, přidáme ji k masu a restujeme do zlatova.
Přidáme vývar, rajčata a čočku, přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut.
Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo pečivem.
Zdroj: Apetit, listopad 2014 s úpravami ID zzuzziik z MK.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI