Kuřecí Gumbo zpět

Ingredience:
slunečnicový olej1 lžícecibule (nasekaná)1 ksřapíkatý celer (nasekaný nadrobno)2 ks
zelená paprika bez zrníček a nakrájená na kolečka)1 ksčesnek (nasekaný)1 stroužekkuřecí prsa (bez kostí nakrájené na větší kousky)450 g
sušené oregano1/2 lžičkypaprika2 lžičkymletý římský kmín1/2 lžičky
mouka (já používám jen špaldovou)1 lžícepapriková klobása1 kssekaná rajčata (plechovka)400 g
kuřecí vývar450 mlstřední cuketa (nakrájená na plátky)1 ks
slunečnicový olej 1 lžíce, cibule (nasekaná) 1 ks, řapíkatý celer (nasekaný nadrobno) 2 ks, zelená paprika bez zrníček a nakrájená na kolečka) 1 ks, česnek (nasekaný) 1 stroužek, kuřecí prsa (bez kostí nakrájené na větší kousky) 450 g, sušené oregano 1/2 lžičky, paprika 2 lžičky, mletý římský kmín 1/2 lžičky, mouka (já používám jen špaldovou) 1 lžíce, papriková klobása 1 ks, sekaná rajčata (plechovka) 400 g, kuřecí vývar 450 ml, střední cuketa (nakrájená na plátky) 1 ks

Příprava

Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati.

Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.

Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.

Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut.

2014-07-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI