Ingredience: | |||||
slunečnicový olej | 1 lžíce | cibule (nasekaná) | 1 ks | řapíkatý celer (nasekaný nadrobno) | 2 ks |
zelená paprika bez zrníček a nakrájená na kolečka) | 1 ks | česnek (nasekaný) | 1 stroužek | kuřecí prsa (bez kostí nakrájené na větší kousky) | 450 g |
sušené oregano | 1/2 lžičky | paprika | 2 lžičky | mletý římský kmín | 1/2 lžičky |
mouka (já používám jen špaldovou) | 1 lžíce | papriková klobása | 1 ks | sekaná rajčata (plechovka) | 400 g |
kuřecí vývar | 450 ml | střední cuketa (nakrájená na plátky) | 1 ks |
Tradiční jídlo z Louisiany je z mořských plodů, můj recept je s kuřecím masem. Je parádní s rýží basmati.
Rozehřejte olej v hluboké pánvi a osmažte cibuli, celer a papriku na mírném ohni asi 5 minut - doměkka, za stálého míchání. Přidejte česnek a smažte ještě několik sekund.
Přidejte kuře a smažte po všech stranách dozlatova. Posypte oreganem, paprikou, římským kmínem a moukou. Dobře promíchejte, přidejte uzeninu, rajčata a vývar.
Přiveďte k varu za stálého míchání, potom ztlumte a nechte provařit asi 20 minut. Přidejte cuketu, přiveďte opět k varu a pak nechte provařit dalších 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI