Kuřecí hamburger zpět

Krůtí bochánky:
mletá krůtí prsa650 gkukuřičná strouhanka (křupavá)70 gsójová omáčka1 lžíce
česnek2 stroužkyčerstvá bazalka10 lístkůolej1 lžíce
chilli špetkasůl špetkapepř špetka
Kuřecí hamburger:
kuřecí maso750 gsušená rajčata2 kscibule1 ks
mletá paprika1 lžičkačerstvá pažitka1 hrstsůl špetka
pepř špetka
mletá krůtí prsa 650 g, kukuřičná strouhanka (křupavá) 70 g, sójová omáčka 1 lžíce, česnek 2 stroužky, čerstvá bazalka 10 lístků, olej 1 lžíce, chilli špetka, sůl špetka, pepř špetka, kuřecí maso 750 g, sušená rajčata 2 ks, cibule 1 ks, mletá paprika 1 lžička, čerstvá pažitka 1 hrst, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Letní grilování a venkovní párty jsou v plném proudu. Po receptu na domácí grahamburgerové housky přichází receptík pro nás lidičky, kteří nemají možnost grilovat a rádi by si vychutnali šťavnatý domácí hamburger.

Krůtí bochánky:

V míse smícháme všechny ingredience s nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Připravíme si plech s pečícím papírem. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 10min, poté bochánky obrátíme a pečeme 10min z druhé strany.

Kuřecí hamburger:

Do robota dáme maso, sušená rajčata a rozmixujeme. Směs přendáme do mísy, přidáme najemno nasekanou cibuli a pažitku, papriku, osolíme a opepříme. Opět si připravíme plech s pečícím papírem. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 7min, poté bochánky obrátíme a pečeme 7min z druhé strany.

2014-07-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI