Kuřecí játra na citronovém tymiánu se zelenými fazolkami zpět

Ingredience:
kuřecí játra600 gřepkový olej dle potřebycibule1 ks
zelené mražené fazolky2 hrsticitronový tymián a saturejka4 snítkysůl dle chuti
pepř dle chutikuřecí vývar250 mlčervená paprika špetka
brambory1 kgkurkuma dle chuti
kuřecí játra 600 g, řepkový olej dle potřeby, cibule 1 ks, zelené mražené fazolky 2 hrsti, citronový tymián a saturejka 4 snítky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kuřecí vývar 250 ml, červená paprika špetka, brambory 1 kg, kurkuma dle chuti

Příprava

Kuřecí játra jednou za čas si dáváme rádi, ale nezahušťujeme je nikdy ničím, spíše je děláme v kombinaci se zeleninou, bylinkami nebo s jablky. Mouka zatěžuje organismus a tak jen přírodně, bez smetany a bez mouky.

Na oleji osmahneme pokrájenou cibulku a přidáme orestovat ze všech stran kuchyňsky upravená játra. Přisypeme uzenou papriku, 1 lžíci rajského protlaku, zalijeme vývarem a přidáme snítky rozmarýnu a tymiánu. Opepříme, ale nesolíme, aby nám játra neztvrdla a nezhořkla. Dusíme, dokud nejsou játra měkká  a nakonec přisypeme fazolky a krátce povaříme. Na závěr dosolíme. Podáváme s raným bramborem, vařený s kurkumou.

2016-05-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI