Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 500 g | bílé víno | 200 ml | rajčata Pomodori | 1 plechovka |
šalotka | 1 ks | česnek | 2 stroužky | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | olej | dle potřeby | vývar | dle potřeby |
provensálské koření | dle chuti |
Játra máme rádi na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je zkusila bez restování na cibulce, bez dušení, jelikož jsem nechtěla jsem stát u "plotny" - játra jsou takto také moc chutná.
Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Játra zasypeme sušeným provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, kousky česneku a zalijeme vínem. Vložíme do rozehřáté trouby zapéci. Podléváme vývarem. Na konec přidáme k játrům loupaná rajčata a ještě chvíli necháme zapéci v troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem (rýží).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI