Ingredience: | |||||
mleté kuřecí maso | 500 g | nastrouhaná gouda | 150 g | vejce | 1 ks |
česnek | 2-3 stroužky | hořčice | 1 lžíce | kečup | 1 lžíce |
majoránky | 1 hrstička | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka |
strouhanka | 1 hrstka | olej /sádlo na smažení | 2-3 velké lžíce | ||
Příloha: | |||||
brabbory | 500 g | máslo | 1 lžíce | čerstvá pažitka | 1 hrstka |
Karbanátky jsou rychlé vděčné jídlo. Určitě si je zamilují i děti, které maso na způsob řízku, vždy milují.
Do mísy dáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčko, hořčici, kečup.
Goudu nebo jiný sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k masu.
Všechno dobře promícháme a podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
Vytvarujeme karbanátky a jemně je obalíme ve strouhance.
Smažíme na sádle nebo na oleji. Hotové poklademe na ubrousky.
Podáváme s bramborou kaší, sypanou čerstvou pažitkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI