Kuřecí kari špízy s mátovým kuskusem zpět

Špízy:
vykoštěná kuřecí stehna500 gbílý jogurt150 gmed2 lžíce
limetková šťáva2 lžícezázvor1 lžícečesnek2 stroužky
kari koření2 lžícesůl1 lžičkaolej dle potřeby
Kuskus:
kuskus400 gkuřecí vývar0,5 lmenší pórek1/4 ks
máta2 lžícelimetková šťáva1 lžíce
vykoštěná kuřecí stehna 500 g, bílý jogurt 150 g, med 2 lžíce, limetková šťáva 2 lžíce, zázvor 1 lžíce, česnek 2 stroužky, kari koření 2 lžíce, sůl 1 lžička, olej dle potřeby, kuskus 400 g, kuřecí vývar 0,5 l, menší pórek 1/4 ks, máta 2 lžíce, limetková šťáva 1 lžíce

Příprava

Na víkendové vaření se snažím vždy naplánovat nějaký "netradiční" oběd. Sobota a neděle jsou totiž jediné dny, kdy se naše rodina sejde u společného stolu. Při brouzdání internetem a hledáním inspirace jsem narazila na tento recept. Pár surovin jsem vyměnila, pár vynechala a tohle je výsledek.

Ve větší misce si připravíme marinádu na maso - rozmícháme jogurt, najemno nastrouhaný zázvor, med, limetkovou šťávu, kari koření, rozdrcený česnek a sůl. Maso si nakrájíme na kostky a zamícháme do marinády, necháme nejlépe přes noc uležet v lednici.
Potom maso napícháme na špejle a prudce opečeme na oleji, i s výpekem přendáme do pekáčku a ještě cca 15 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů.
Kuskus si připravíme zalitím vařícího vývaru s najemno nasekaným pórkem. Necháme 10 minut odstát přikryté poklicí, pak přidáme nasekanou mátu a limetkové šťávy, zamícháme.

2016-02-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI