Kuřecí křídla barbecue se salátem z brambor, červené řepy a jablka zpět

Ingredience:
kuřecí křídla8 ks
Marináda barbecue:
pasírovaná rajčata290 gkoření barbecue, vůně dřeva, kouře a brandy2 lžičkysojová omáčka1 lžička
třtinový cukr1 lžičkahrubozrnná sůl dle chutivícebarevný pepř dle chuti
Salát:
velké brambory4 ksvařená červená řepa1 ksjarní cibulka2 ks
jablko1/2 ks
Zálivka na salát:
dijonská hořčice1 lžičkaolivový olej3 lžícebílý vinný ocet1 lžíce
hrubozrnná sůl dle chutivícebarevný pepř dle chuti
kuřecí křídla 8 ks, pasírovaná rajčata 290 g, koření barbecue, vůně dřeva, kouře a brandy 2 lžičky, sojová omáčka 1 lžička, třtinový cukr 1 lžička, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti, velké brambory 4 ks, vařená červená řepa 1 ks, jarní cibulka 2 ks, jablko 1/2 ks, dijonská hořčice 1 lžička, olivový olej 3 lžíce, bílý vinný ocet 1 lžíce, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti

Příprava

Kuře barbecue je klasika a když se mi do ruky dostalo koření téhož názvu, rozhodla jsem se, že jej vyzkouším. Vybrala jsem kuřecí křídla, která jsem naložila do lahodné marinády, stejně tak dobré budou např. i kuřecí paličky. Jako přílohu si můžete dát bramborový salát s červenou řepou, jablkem a hořčičnou zálivkou.

Nejprve si nachystáme marinádu, abychom mohli naložit křídla. Ve větší míse si smícháme pasírovaná rajčata, koření barbeque, třtinový cukr, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Kuřecí křídla si omyjeme a osušíme, na několika místech nožem nařízneme, aby se marináda dostala co nejvíce do křídel. Takto nachystaná křídla lehce nasolíme a pak naložíme do marinády. Vše dobře promícháme (nejlépe to jde rukama), tak aby se marináda dostala na každé křídlo. Necháme v míse, přetáhneme folií a dáme do lednice cca na 2 hodiny (čím déle tím lépe, marináda se pak krásně dostane do křídel).

Zatím co se nám křídla marinují tak připravíme hořčičnou zálivku na salát. V misce si smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, vinný ocet, osolíme a opepříme. Prošleháme a dáme stranou. Brambory si omyjeme a slupku očistíme (neloupeme je, vaříme je i se slupkou) a dáme vařit. Červenou řepu je třeba také uvařit, to doporučuji udělat jako první, pokud ji již nemáme nachystanou uvařenou. Pro urychlení doporučuji tlakový hrnec.

Jakmile máme křídla namarinovaná, tak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut a pak přepneme na gril ještě na dalších 15-20 minut. Tak aby se křídla krásně opekla a získala barvu.

Salát si připravíme tak, že uvařené brambory a červenou řepu nakrájíme na stejně velké díly. Dáme je do větší mísy, poté k nim přidáme nasekanou jarní cibulku a nakrájené jablko. Vše pak přelijeme dresinkem a promícháme.

Upečená křídla pak podáváme společně se salátem.

2019-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI