Kuřecí marinované špalíčky pečené na cuketě a cibuli zpět

Ingredience:
kuřecí špalíčky (horní část stehen)6 sočištěná cuketa600 gcibule300 g
sýr Eidam200 gnasekané lístky libečku2 lžícesůl dle chuti
Marináda:
Lemon Cool150 mlsladká chilli omáčka100 mlolej2 lžíce
hořčice2 lžícegranulovaný česnek2 lžíce
kuřecí špalíčky (horní část stehen) 6 s, očištěná cuketa 600 g, cibule 300 g, sýr Eidam 200 g, nasekané lístky libečku 2 lžíce, sůl dle chuti, Lemon Cool 150 ml, sladká chilli omáčka 100 ml, olej 2 lžíce, hořčice 2 lžíce, granulovaný česnek 2 lžíce

Příprava

Mám ráda jídlo z jednoho pekáčku nejen proto, že je málo ušpiněných hrnců, ale i pro tu krásně spojenou chuť všech surovin.

Suroviny na marinádu ve větší míse dobře prošleháme vidličkou.

Špalíčky opláchneme, osušíme, obalíme marinádou a necháme v míse v chladu 6 hodin uležet. 

Cuketu nakrájíme na 1,5 cm silné dílky, cibuli na silnější céčka. 

Na dno pekáčku naskládáme cuketu, lehce osolíme, zasypeme libečkem a cibulí.

Na cibuli poskládáme špalíčky a zalijeme marinádou. 

Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut. 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa kopeček hrubě nastrouhaného sýra a dopečeme. 

Pokud cuketa a cibule pustil větší množství šťávy, tak tu opatrně z pekáčku slijeme do kastrůlku a silným varem zredukujeme. 

Přílohu nemusíme dávat žádnou. Špalíčky podáváme s cuketou a cibulí, můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou.

2017-10-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI