Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | kuřecí prsní řízky | 200 g | růžičková kapusta | 100 g |
velká kedlubna | 1 ks | cibule | 1 ks | mletý kmín | špetka |
tapiokový škrob | 1,5 lžíce | voda | dle potřeby | sůl | dle chuti |
okurky ve sladkokyselém nálevu | dle chuti | rýže basmati | dle potřeby |
Ráno jsem otevřela lednici a koukala na mě kedlubna a kapusta. Původně jsem myslela na polévku, ale když jsem koukla o polici výš a viděla domácí nakládané okurky, tak mě přepadla chuť tyto ingredience zkombinovat, nejdřív to vypadalo, že sním většinu okurek a nic na finální dochucení nezbude, ale naštěstí jich máme v zásobě dost, musím říct, že se mi tato kombinace fakt podařila.
Začala jsem tím, že jsem si očistila růžičkovou kapustu, kterou jsem rozkrájela na poloviny a uvařila v páře. Mezitím jsem si oloupala a najemno nastrouhala kedlubnu, nakrájela najemno cibuli a dala do skleněné zapékací mísy. Na Ghí jsem si zatáhla kuřecí maso, osolila, přidala kmín a přendala do zapékací mísy společně s uvařenou kapustou, přidala kmín, podlila vodou, přidala tapioka škrob, vše společně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180-200°C. Nakonec jsem odklopila, přidala najemno nastrouhanou okurku, zamíchala, dosolila
a dala krátce bez přiklopení zapéct.
Podáváme společně s basmati rýží či vámi oblíbenou přílohou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI