Kuřecí masíčko na pórku, kmíně se špenátem na cibulce, česneku s brokolicí a jako příloha kuskus zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebykuřecí maso120 gpórek30 - 40 g
mletý kmín špetkamenší růžičky brokolice4 - 5 kssůl dle chuti
česnek1 stroužekmražený listový špenát Bonduelle2 pátkbílá cibule1/2 ks
kuskus4 - 5 lžicvoda dle potřebybazalka na ozdobení
České Ghíčko dle potřeby, kuřecí maso 120 g, pórek 30 - 40 g, mletý kmín špetka, menší růžičky brokolice 4 - 5 ks, sůl dle chuti, česnek 1 stroužek, mražený listový špenát Bonduelle 2 pátk, bílá cibule 1/2 ks, kuskus 4 - 5 lžic, voda dle potřeby, bazalka na ozdobení

Příprava

Jelikož jsme si s tatínkem udělali tortilly, tak jsem musela našemu mlsáčkovi udělat také nějakou dobrotu. Jelikož se cpal, že se mu dělaly boule za ušima a nenechal se krmit a křičel sám, usoudili jsme, že mu moc chutnalo.

Brokolici opláchneme vodou a uvaříme v páře. Na Ghí orestujeme pórek, přidáme na kostičky pokrájené kuřecí maso, lehce osolíme, pokmínujeme, orestujeme a podlijeme vodou. Vaříme, dokud maso není měkké. Nezahušťovala jsem, nepřidala jsem tolik vody, aby bylo zapotřebí zahušťovat. Pokrájíme si cibuli, kterou orestujeme na ghí, přidáme povolený špenát, sůl, česnek, prohřejeme, odstavíme z plotny, přidáme brokolici a rozmixujeme, podáváme společně s kuskusem, který zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout vodu.

2016-03-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI