Ingredience: | |||||
pórek | 1 ks | kuřecí paličky nebo prsíčka | 1000 g | olivový olej | dle potřeby |
sojová omáčka | dle chuti | žampiony | 180 g | sušená rajčata v oleji | 2 lžíce |
chilli paprička | 1 ks | vývar z kostí | dle potřeby | koření | dle chuti |
Maso máme rádi pikantní, takže tentokráte jsme zkusila maso vykostit a upravit jako pikantní činu, nemusí to být vždy jen kuřecí prsa, ale i paličky se dají upravit na čínu.
Kuřecí paličky vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kosti z paliček dáme vařit na vývar.
Vykostěné a pokrájené maso pokapeme sojovou omáčkou, posypeme libovolným kořením (grilovací, nebo jiné koření) a necháme na hodinku v chladu.
Očištěný pórek pokrájíme na kolečka, sušená rajčátka pokrájíme na menší kousky a očištěné žampiony pokrájíme na větší plátky.
Kuřecí kousky orestujeme zprudka na pánvi s olejem. Vložíme je do pekáčku, podlijeme vývarem a dopékáme v rozehřáté troubě. Na pánvi na oleji orestujeme pokrájený pórek, zvlášť pak restujeme žampiony i sušená rajčata a nakonec přidáme nasekanou chilli papričku a dobře promícháme. Maso z pánve přidáme k zelenině, krátce vše dobře promícháme a podáváme s pórkovou rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI