Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 3 ks | kuřecí skelte | 1 ks | máslo | 1/4 ks |
smetana | 1 kelímek | velké červené papriky | 5 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
Naše oblíbená omáčka z červených paprik, na které si pošmáknou i vnoučátka.
Ze skeletu si připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme a opečeme na másle. V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek a nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a opečeme. Pak podlijeme vývarem a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Propasírujeme, aby omáčka byla hladká. Podle chuti případně ještě dosolíme. Jako příloha se hodí například těstoviny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI