Kuřecí maso s paprikovou omáčkou bez zahuštění moukou zpět

Ingredience:
kuřecí prsa3 kskuřecí skelte1 ksmáslo1/4 ks
smetana1 kelímekvelké červené papriky5 kssůl dle chuti
pepř dle chuticibule1 ksčesnek2 stroužky
kuřecí prsa 3 ks, kuřecí skelte 1 ks, máslo 1/4 ks, smetana 1 kelímek, velké červené papriky 5 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky

Příprava

Naše oblíbená omáčka z červených paprik, na které si pošmáknou i vnoučátka.

Ze skeletu si připravíme vývar na omáčku, ze zbytku pak připravíme polévku a obereme do ní maso z kostí.

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme a opečeme na másle. V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme česnek a nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a opečeme. Pak podlijeme vývarem a vaříme do měkka. Vše rozmixujeme a přidáme smetanu. Propasírujeme, aby omáčka byla hladká. Podle chuti případně ještě dosolíme. Jako příloha se hodí například těstoviny.

2017-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI